Geplaatst op 27 oktober 2018

Video en Foto’s – Een geslaagde en veelzijdige studiedag bij PEC Zwolle

De VVON districten Noord en Oost organiseerden op woensdag 24 oktober 2018 een studiedag c.q. bijscholing bij PEC Zwolle. Het werd een zeer geslaagde dag met veel afwisseling met daarbij zowel aandacht voor de 1e selectie als ook voor de PEC Academie waar jeugdspelers worden opgeleid.

Rond 09.30 werden de ongeveer 260 deelnemers door Jacob Botter (coördinator Noord) welkom geheten. Daarna gaf hij het woord aan Gerard Nijkamp, de Technisch Directeur (TD) van PEC Zwolle.  De TD gaf een boeiende presentatie waarin hij o.a. inging op de ambitie van PEC Zwolle om over enige jaren structureel te behoren tot de eerste 8 clubs in de Eredivisie.

Daarna was het de beurt aan John van ’t Schip die tekst en uitleg gaf over de speelwijze en de spelprincipes die worden gehanteerd bij zijn 1e elftal. In de demonstratietraining die hierna volgde liet hij, samen met zijn assistenten, op het veld zien hoe e.e.a. er in de praktijk uitziet.

Na de smakelijke lunch stond het middagprogramma in het teken van de ontwikkeling van de onderbouw en middenbouw. De deelnemers werden in groepen verdeeld en op deze wijze werden zij langs diverse onderdelen geleid. Er was aandacht voor o.a. straatvoetbal en judo. Ook werd uitleg gegeven hoe de PEC Academie werkt met video-analyse en hoe men met behulp van (feedback op) wedstrijdbeelden jeugdspelers nog beter probeert op te leiden.

Aan het einde van de dag kon worden teruggekeken op een boeiende, veelzijdige en afwisselende studiedag/bijscholing. De VVON dankt PEC Zwolle en alle trainers/medewerkers die deze dag mogelijk hebben gemaakt.

In de december uitgave van ons magazine ‘De TrainerCoach’ een uitgebreide terugblik op deze Studiedag.

KIJK HIER voor een video compilatie van deze dag.

Wilt u deze Studiedag nog eens terugkijken? Ga dan naar de Kennisbank voor de diverse video’s.

Hieronder enkele foto’s van de Studiedag.