Geplaatst op 13 mei 2018

Video – Paul van der Zwaan gekozen tot beste amateurtrainer seizoen ’17/’18 en beloond met de Rinus Michels Award

Paul van der Zwaan, Trainer-coach van 3e divisionist HV&CV Quick Den Haag, is tijdens het 16e Nederlands Trainerscongres gekozen tot beste amateurtrainer seizoen 2017/2018. Hij ontving uit handen van VVON voorzitter Arnold Westen de prestigieuze Rinus Michels Award.

Paul is inmiddels aan zijn derde jaar bezig bij Quick Den Haag. Vorig seizoen promoveerde hij met zijn team naar de Derde Divisie. Paul ziet zijn team het liefst gegroepeerd, attractief spelen waarbij zowel spelers als publiek aan hun trekken komen. Quick laat elk jaar jeugdspelers doorstromen en zij hebben dan ook een beleid waarin wordt aangegeven dat spelers van buiten de club de eigen jeugd niet in de weg mogen staan. Met zijn ruim 30 jaar ervaring als trainer merkt hij dat het mentale aspect het verschil maakt. Goed kijken naar de kwaliteiten en de identiteit van de club en je als Trainer-coach daarop aanpassen vindt hij belangrijk.

De andere genomineerden waren Noord: Fred de Boer/ACV Assen, Oost: Dennis van Toor/AZSV Aalten, West1: Sander Middelbeek/RKAV Volendam, Zuid1: Reinald Boeren/Rood-Wit St.Willebrord en Zuid2: Bertran Kreekels/O.S.S. ’20. Hoewel zij uiteindelijk niet met de Rinus Michels Award naar huis gingen zijn ook dit stuk voor stuk zeer goede trainer-coaches met een prima staat van dienst waar we ongetwijfeld nog van gaan horen.

De ruim 1400 aanwezige trainers en genodigden zagen verder dat  Westlandia werd beloond met een Rinus Michels Award voor hun uitstekende jeugdopleiding in het amateurvoetbal. Genomineerd waren ook DZC’68, sv Orion. Ajax kreeg de prijs voor beste jeugdopleiding in het betaald voetbal. Voor deze prijs waren ook PSV en AZ genomineerd. Deze prijzen weren uitgereikt door Art Langeler, directeur Voetbalontwikkeling van de KNVB.

Philip Cocu/PSV werd door zijn collega’s gekozen tot beste trainer van de eredivisie. Ook genomineerd waren John van den Brom (AZ) en Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord). Michael Reiziger kreeg de Rinus Michels Award voor beste trainer in de Jupiler league. Hiervoor waren ook genomineerd: Henk de Jong (De Graafschap), Dick Lukkien (FC Emmen), Gérard de Nooijer (FC Dordrecht) en Mike Snoei (Telstar). Beide prijzen werden uitgereikt door bondscoach Ronald Koeman.

KLIK HIER voor een video met de uitreiking van de Rinus Michels Award voor beste Trainer-coach en beste Jeugdopleiding in het amateurvoetbal seizoen 2017/2018.