Geplaatst op 25 juni 2019

VIDEO – Training/oefenvormen PEC Zwolle JO12 door Dennis Rosink en Martijn Hollewand op het 17e Nederlands Trainerscongres

Trainers Dennis Rosink en Martijn Hollewand van PEC Zwolle Onder 12 gaven tijdens het TrainersCongres de eerste velddemonstratie. Centraal stond het spelen van diverse over- en ondertalsituaties, die elkaar in hoog tempo opvolgden na omschakelmomenten. “Wij proberen zoveel mogelijk te verpakken in de organisatie van spelvormen.”

Het trainersduo koos er voor, zo vertelt Rosink, om tijdens het TrainersCongres een training te laten zien die symbool staat voor de trainingsmethodiek die men toepast binnen de onderbouw van PEC Zwolle. “Een deel daarvan bestaat uit specifieke techniektraining, waarin we spelers technisch vaardiger willen maken. Alleen willen we dat altijd koppelen aan een bepaalde context van het voetbalspel. We vinden het daarom belangrijk om ook veel te werken met open spelvormen. Natuurlijk proberen we spelers daarin wel te sturen, maar dat zit hem juist niet in expliciete coaching. Aan de hand van bijvoorbeeld de veldafmetingen en spelregels van een oefenvorm proberen we bepaald voetbalgedrag uit te lokken.”

De training is op video vastgelegd (ongeveer 30 minuten) zodat u de training nog eens in alle rust kunt terugkijken. Daarnaast zijn de oefenvormen ook in detail uitgewerkt en terug te vinden in ons magazine ‘De TrainerCoach’ uitgave Nr.3/2019.

KIJK HIER voor de complete video en de uitgewerkte training. Zowel beschikbaar voor leden als voor niet-leden. Inloggen is dus niet noodzakelijk.

Wilt u alle video’s met oefenvormen, presentaties en uitgewerkte trainingen kunnen zien dan dient u eerst in te loggen als VVON lid.

Bent u nog geen lid van de VVON? LEES DAN HIER welke voordelen het VVON-lidmaatschap u te bieden heeft.