Geplaatst op 7 juli 2021

Vijf wissels toegestaan in het amateurvoetbal en wijzigingen spelregels zaalvoetbal

Vijf wissels toegestaan in zowel betaald voetbal als ook in het amateurvoetbal

Het amateurvoetbal bij de senioren en de oudste jeugdcategorieën in de categorie A sluiten aan bij de regelgeving van het betaald voetbal. De vijf wissels mogen in het amateurvoetbal gebruikt worden in de competities en in de beker, afgelopen (afgebroken) seizoen was dit nog slechts mogelijk in de beker.

Daarnaast is voor het jeugdvoetbal een aantal verbeteringen doorgevoerd om het spelplezier en ontwikkeling van spelers te verhogen. Zodoende is gekomen tot een methodische lijn die past bij de verschillende voetballers (verschillende leeftijden, top en breedte) die competitie spelen. In de categorie A junioren JO15- t/m JO17- en MO17-divisies is komend seizoen sprake van zeven wisselspelers. Voor de categorie A JO13 en JO14 en alle klassen in de categorie B is sprake van onbeperkt wisselen.

KIJK HIER voor alle details rondom het wisselbeleid seizoen 2021/’22


Zaalvoetbal

De huidige spelregelboeken voor zaalvoetballers die onder de vlag van de KNVB spelen (Spelregels Ere- en eerste divisie Landelijk en Spelregels district zaalvoetbal) vervallen per 1 juli aanstaande. In het seizoen 2021/’22 worden alle door de KNVB georganiseerde wedstrijden gespeeld volgens de ‘Spelregels zaalvoetbal (Futsal)’.

Een van de belangrijkste wijzigingen in de spelregels is dat in het nieuwe seizoen alle spelers verplicht zijn scheenbeschermers te dragen tijdens wedstrijden. Daarnaast moeten slidingbroeken en ondershirts dezelfde hoofdkleur hebben als broek en shirt. Ook zijn er wijzigingen rondom onder andere de aftrap, intrap en het nemen van een (in)directe vrije trap.

KLIK HIER voor de de belangrijkste wijzigingen spelregels zaalvoetbal