Geplaatst op 13 december 2016

VVON doneert 5.000 Euro aan de Piet de Visser Foundation

De afgelopen maanden heeft Piet de Visser een vijftal studiebijeenkomsten in de VVON-districten opgeluisterd met zijn masterclass ‘Scouting’. Op indrukwekkende wijze vertelde Piet over zijn trainersloopbaan maar met name over zijn scoutingscarrière. Na zijn afkeuring als trainer-coach trad hij in dienst als scout van PSV. Daarna is hij ook, tot op de dag van vandaag, als internationaal scout van het grote Chelsea van Roman Abramovitsj gaan fungeren.

In zijn boek “Meesterscout” vertelt hij over zijn zoektocht naar talent. Het boek is doorspekt van de nodige anekdotes. De VVON stelde Piet de Visser graag in de gelegenheid zijn boek tijdens zijn optredens te verkopen/te promoten. De opbrengst van de verkoop van het boek gaat naar de Piet de Visser Foundation gaat. Tijdens deze studiebijeenkomsten zijn in totaal ruim 200 boeken verkocht.

Daarnaast doneert de VVON € 5000 aan de Piet de Visser Foundation om de doelen van zijn stichting te realiseren. De VVON steunt daarmee zijn stichting die zich inzet voor goede sportfaciliteiten, goed onderwijs en goede gezondheidszorg voor kansarme en/of gehandicapte kinderen in Accra (Ghana). Om genoemde doelen op korte termijn waar te maken heeft Piet de Visser in 2014, samen met ‘zijn voetbalzoon’ Godwin Attram, de Attram/De Visser Soccer Academy opgericht. De VVON spreekt de hoop uit dat hij zelf nog mee mag gaan maken dat zijn voetbaltalenten uit Ghana gaan doorbreken in Europa.

Foto: Piet de Visser en Jan de Gier (secretaris VVON)