Geplaatst op 19 mei 2012

VVON lid Taihuttu wint Arbitragezaak na inschakelen VVON

Taihuttu wint arbitragezaak tegen VVV’03

De Venlose amateurvoetbalclub VVV’03 heeft trainer Jerry Taihuttu ten onrechte ontslagen. Dat heeft de arbitragecommissie van de KNVB bepaald.

De uitspraak van de arbitragecommissie gaat VVV’03 veel geld kosten. Omdat Taihuttu een contract had tot 1 juli 2013 met een optie voor nog een seizoen, moet VVV´03 de ex-profvoetballer vijftien maandsalarissen uitbetalen. Daarnaast dient de Venlose amateurclub de arbitragekosten te betalen en een schadevergoeding.

Jerry Taihuttu kreeg op 23 januari zijn ontslagbrief in de bus. VVV’03-voorzitter Jos van Kleef beriep zich daarbij op artikel 3 van het arbeidscontract. Dat artikel geldt echter alleen wanneer beide partijen het eens zijn over contractbeëindiging. Volgens Taihuttu is daar geen sprake van: „Het ontslag kwam voor mij als een verrassing.”
Taihuttu schakelde de trainersvakbond VVON in. Bestuurslid Piet van de Kerkhof probeerde de zaak te lijmen. Toen dat niet lukte, maakte de VVON er een arbitragezaak van. VVV’03 spande tegelijkertijd een zaak aan om het contract ontbonden te krijgen.

De arbitragecommissie boog zich over de kwestie en oordeelde dat de situatie onwerkbaar is. De arbeidsovereenkomst werd ontbonden, waarbij VVV´03 is veroordeeld tot het betalen van de vijftien maanden salaris en een schadevergoeding.

Bron: De Limburger