Geplaatst op 20 maart 2023

VVON zet jubilarissen in district West 1 in het zonnetje

Op vrijdag 10 februari heeft de VVON enkele leden in het zonnetje gezet. Zij vierden hun 25-, 40- of zelfs 50-jarig jubileum. Hiervoor waren we te gast bij SC Eendracht ’82, een voetbalclub in Amsterdam met vooral leden met een Turkse migratieachtergrond, die ons zeer warm welkom heette deze avond. Namens de VVON waren Johan Kraaikamp, Frits Bosch en Michael van Brummelen aanwezig.

Rond 19.15 uur druppelden de eerste leden binnen. De meeste leden hadden iemand meegenomen om de avond mee te delen. Zo waren we uiteindelijk rond 19.30 uur compleet en kon de avond starten. Onder het genot van een kop koffie of een frisje en een stukje taart werden de eerste verhalen al met elkaar uitgewisseld. Johan Kraaikamp (coördinator West 1) opende de avond officieel door een minuut stilte in acht te nemen voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Een mooi eerbetoon aan de vele slachtoffers en nabestaanden.

Vervolgens werden eerst de leden met een 25-jarig jubileum, Kees Hottentot, René Moonen, Paul ten Brink en René Stefels, kort toegesproken. Allen hebben vele jaren als trainer diverse clubs gediend. Soms heeft het trainersvak plaatsgemaakt voor een rol als scout, maar de meesten werken nog als trainer voor een club. Het door enkelen genoemde voetbalvirus heerst nog altijd bij hen. Deze leden ontvingen een dasspeld, een gegraveerde Parker pen en een oorkonde.

Na een korte pauze waarin een nieuw bakje koffie, een frisje, de eerste biertjes en de borrelnootjes, kaas en worst op tafel verschenen, werd overgegaan op de leden met een 40-jarig jubileum. Gerrit Boerman, Arie van der Laan en Kei Wo Cheung hebben zeer uiteenlopende carrières achter de rug, maar zijn ook nog steeds op de voetbalvelden te vinden. De grootste successen en mooiste momenten werden gedeeld. De veelal herkenbare situaties leverde voldoende stof op om over te praten. De leden ontvingen een dasspeld, een oorkonde en een mooi bronskleurig beeldje. Helaas ontbrak vanavond ons mede-districtslid, Peter van Boeijen, door familieomstandigheden. Peter is ook 40 jaar lid van de VVON. Eerder dit jaar hebben wij hem met een huldiging kunnen verrassen tijdens de studiebijeenkomst bij Ajax.

Na wederom een korte pauze waarbij nu ook de bitterballen en nieuwe drankjes op tafel verschenen was het tijd voor Arie de Haan. Deze enthousiaste trainer is alweer 50 jaar lid van de VVON. Met mooie anekdotes wist hij de groep te boeien en een lach op ieders gezicht te toveren. Naast de dasspeld en de oorkonde, ontving Arie een bronskleurig beeldje van Johan Cruijff, Nederlands beste voetballer ooit.

Hierna kon nog even nagepraat worden en werden alle leden op de foto gezet. SC Eendracht ’82 werd bedankt voor de gastvrijheid en Johan benoemde nog de eerstvolgende bijscholingsmogelijkheid op woensdagavond 15 maart bij de Koninklijke HFC en iedereen werd bedankt voor de aanwezigheid. Rond 21.45 uur waren alle leden weer vertrokken. Als VVON kijken we terug op een zeer geslaagde avond. De jubilarissen spraken uit deze avond zeer gewaardeerd te hebben.

 

Michael van Brummelen
Districtsvertegenwoordiger VVON West 1