Geplaatst op 3 mei 2024

Werken in de top van het amateurvoetbal – René van der Kooij – Hoofdtrainer USV Hercules

De VVON nodigt u van harte uit tot het bijwonen van de Masterclass ‘Werken in de top van het amateurvoetbal‘. De Masterclass vindt plaats op Vrijdag 7 juni 2024 bij VV Kloetinge, Wesselopark
Noordeinde 5c, 4481 BJ KloetingeWe zijn bijzonder verheugd dat René van der Kooij (Hoofdtrainer en Technisch manager van USV Hercules, en met ingang van komend seizoen trainer van Rijnsburgse Boys) zijn medewerking wil verlenen aan deze praktijkgerichte Masterclass.

We weten natuurlijk allemaal dat USV Hercules op 21 december 2023 voetbalgeschiedenis schreef door Ajax te verslaan in het KNVB bekertoernooi.  Deze masterclass gaat over de voetbalvisie en werkwijze van René van der Kooij als Hoofdtrainer, maar uiteraard zal René van der Kooij ons ook meenemen in de voorbereiding en wedstrijd tegen AFC Ajax.

Doel van de Masterclass:
Deelnemers op een interactieve en inspirerende manier kennis laten maken met de visie en werkwijze van René van der Kooij als trainer in de top van het amateurvoetbal. Hoe heeft René zichzelf ontwikkelt als trainer? Vanuit zijn ervaring als trainer-coach zal hij zijn ideeën en gedachten met je delen. Ook zal hij de lessen die hij heeft geleerd delen.

Welke aspecten zullen aan bod komen:

  • Waar sta je voor als trainer? Welke lessen leerde je in jouw eigen carrière? Hoe omschrijf jij jouw omgang met spelers?
  • Hoe geef je training. Welke vormen gebruik je zoal om spelers te ontwikkelen? En welke vormen van coaching gebruikt je in welke situatie?
  • Hoe houd jij de tegenstander continu onder druk? Hoe kom je tot kansen tegen een team dat zich ingraaft? Hoe creëer je ideale voorwaarden om na balverlies effectief om te schakelen?
  • Hoe coach je rondom en tijdens wedstrijden. Hoe analyseer je tegenstanders? Hoe ziet jouw wedstrijd- en rustbespreking eruit. En hoe evalueer je de gespeelde wedstrijd?
  • Hoe bepaal je de speelwijze per wedstrijd en op de lange termijn? Welke accenten leg je in relatie tot de sterke/zwakke plekken van de komende tegenstander? En hoe vertaal je dit naar oefenvormen?

Het bijwonen van deze bijscholing levert 3 licentiepunten op voor het aanvragen/verlengen van uw trainerslicentie.

KLIK HIER voor meer informatie en om in te schrijven.