Geplaatst op 7 maart 2020

VIDEO en PP-presentatie – Workshop PSV O15 door Rick de Rooij (ad interim Hoofd Jeugdopleiding PSV)

Op 26 februari 2020 vond het 7e Voetbaltrainers congres plaats te Garderen. Het thema van dit congres was 'de jeugdopleidingen/academies anno 2020'. In de afgelopen jaren is de diversiteit van jeugdopleidingen behoorlijk toegenomen. Bij voldoende financiële middelen is het geen kunst om een goed elftal samen te stellen. Maar natuurlijk beschikt niet elke club over deze luxe. Dan is de club aangewezen op talent uit eigen opleiding. Hoe pakken ze dit aan? Welke club doet dit het beste en wie levert de beste spelers? Tijdens dit 7e Voetbaltrainers congres zijn we, met een aantal zeer gerenommeerde sprekers, uitgebreid ingegaan op de verschillende mogelijkheden om de voetbalschool invulling te geven. We zijn op zoek gegaan naar: wat is de visie, welke uitgangspunten hanteren de clubs, wat voor type spelers zoeken ze, wat is de werkwijze, wie is er verantwoordelijk voor wat, welke middelen kunnen ze inzetten etc. Rick de Rooij (ad interim Hoofd Jeugdopleiding PSV) verzorgde een workshop over de werkwijze bij PSV O15 waarbij de volgende onderwerpen aan bod zijn gekomen:
  1. Weekplanning: PSV streeft in haar Academy naar een optimale weekplanning om het individu van alles te kunnen voorzien. Met ingang van het seizoen 2019/’20 is ervoor gekozen om een 7-daagse opleiding te zijn. Spelers kunnen elke dag terecht om hun ontwikkeling aandacht te geven. Het weekrooster is daardoor geoptimaliseerd. In de workshop willen we laten zien hoe we tot dit rooster zijn gekomen en wat de voor- en nadelen zijn.
  2. Periodisering voetbalprincipes: PSV leidt haar teams op a.d.h.v. van voetbalprincipes. Deze leidende principes lopen als rode draad van de o10 naar PSV1. De workshop zal aantonen welke principes we in de O15 hanteren, hoe we tot deze principes zijn gekomen en hoe dat eruitziet in een periode en op het veld.
  3. Individueel Maatwerk: Het programma binnen de PSV Academy is dusdanig vormgegeven dat er veel aandacht is voor het individu. In de workshop tonen we het belang van individueel maatwerk aan, gaan we de discussie aan met de deelnemers en laten we zien hoe dat georganiseerd is binnen de PSV Academy.
  4. Prestatiegedrag: In de workshop gaan we in op de term prestatiegedrag. Wat zijn de onderwerpen die hierbij aan bod komen in de Academy? Welke onderdelen zijn specifiek voor PSV 015 opgesteld en wat maakt PSV daar uniek in?
Hieronder treft u de Video en de PowerPoint Presentatie aan van de workshop door Rick de Rooij. Om de Video en de presentatie te bekijken dien je ingelogd te zijn als lid van de VVON.
Deze pagina is alleen beschikbaar voor leden.
Word lid voor slechts €75 per jaar