Geplaatst op 31 mei 2024

Didactisch periodiseren binnen je jaarplanning

De VVON nodigt u van harte uit tot het bijwonen van een Masterclass met als thema ‘Didactisch periodiseren binnen je jaarplanning’. De bijscholing vindt plaats op Donderdag 27 juni 2024 in de Businessclub van De Treffers, Nijerf 1, 6562 KW te Groesbeek.

Docent is Anjo Coppus – Bedenker van “Laat ze spelen! Een didactische periodisering voor voetbal”, docent lichamelijke opvoeding en gepassioneerd voetbaltrainer.

Anjo Coppus zegt het volgende over deze Masterclass.

Bij het opstellen van een training houd je rekening met verschillende relevante zaken zoals: fysieke, technische, tactische en mentale onderdelen. Het is goed om hiervoor een plan te hebben waarin je omschrijft wat je met je team zou willen bereiken en hoe je dit vorm gaat geven.

Een onmisbaar onderdeel van dat proces is het hebben van een didactisch plan. Welke factoren zijn van invloed op de oefenstof in je planning, te denken valt aan; de verschillende wedstrijden gedurende het seizoen, de winterstop en de start van de tweede seizoenshelft, en eventuele nacompetitiewedstrijden.

Om vooraf de niet-te-plannen-omstandigheden het hoofd te kunnen bieden is het hebben van een jaarplan een must. Zo zijn er bijvoorbeeld doordeweekse oefenwedstrijden, blessures of afmeldingen van spelers en het spelen van wedstrijden waar extra spanning op staat. Het hebben van een jaarplanning dat als leidraad voor het seizoen dient, is een must om structuur en duidelijkheid te creëren binnen je staf en je spelersgroep.

In deze masterclass neemt Anjo ons mee in zijn ideeën over de samenstelling van een jaarplan. Welke verschillende keuzes zijn er van invloed op je programma en periodisering. Hoe zet je een jaarplan weg op papier? We gaan ervaren wat daadwerkelijk de waarde van een plan is om een seizoen te spelen waarin je op voorhand voorbereid bent op allerlei voorziene, en onvoorziene omstandigheden. Waardoor je de spelers als groep en de individuen daarbinnen, handvatten geeft om vooruit te kunnen kijken en mee te laten denken.

Ik daag je uit om met mij de diepte in te gaan en van deze bijeenkomst een onvergetelijk succes te maken. Er wordt gelachen en gewerkt. De perfecte combinatie om tot leren te komen.

Het aantal deelnemers dat kan deelnemen is beperkt tot 30.

LEES VERDER VOOR MEER INFORMATIE EN OM IN TE SCHRIJVEN