Geplaatst op 26 november 2019

Veel gestelde vragen over Trainerslicenties

Vanaf 1 juli 2019 is een trainerslicentie nog slechts 3 jaar geldig, en het minimaal aantal te behalen licentiepunten voor verlenging is vastgesteld op vijftien. De eerdere termijn van vijf jaar en het vereiste puntenaantal van twaalf punten (voor UEFA A t/m C) zijn daarmee komen te vervallen.

Een eerder verstrekte trainerslicentie, met een geldigheid van vijf jaar, blijft uiteraard geldig tot de gegeven einddatum. Om aflopende licenties te kunnen verlengen, moeten dus minimaal vijftien licentiepunten worden overlegd. Een uitzondering hierop zijn de trainerslicenties die voor 1 januari 2020 aflopen. Als overgangsfase naar de nieuwe puntenregeling kunnen deze licenties nog worden verlengd op basis van twaalf licentiepunten.

In de afgelopen tijd zijn er bij de VVON veel vragen binnengekomen over dit onderwerp. Hieronder treft u de meest gestelde vragen en de bijbehorende antwoorden aan. Heeft u nog aanvullende vragen lees dan ook vooral de informatie die u kunt vinden op deze website via LICENTIE en AANVRAGEN LICENTIE.

Veel gestelde vragen + antwoorden

Hoe lang is mijn trainerslicentie geldig?

  • Een reeds verstrekte trainerslicentie tot en met 30 juni 2019, met een geldigheid van vijf jaar, blijft geldig tot de gegeven einddatum.
  • Een reeds verstrekte trainerslicentie per 1 juli 2019 zal een geldigheid krijgen van 3 jaar, de reeds betaalde kosten zullen gecorrigeerd worden.
  • Een nieuwe trainerslicentie krijgt een geldigheidsduur van 3 jaar.

Wat kost het verlengen van mijn trainerslicentie?

Het verlengen van een trainerslicentie kost per 1 juli 2019 € 45,-

Mijn trainerslicentie is vijf jaar geldig en loopt af voor 1 januari 2020. Hoeveel licentiepunten moet ik kunnen overleggen voor verlenging?

Minimaal twaalf licentiepunten, die ik maximaal vijf jaar geleden en binnen de geldigheidstermijn van mijn oude licentie behaald moet hebben. Jouw nieuwe trainerslicentie is vervolgens drie jaar geldig.

Mijn trainerslicentie is drie jaar geldig en loopt af na 1 januari 2020. Hoeveel licentiepunten moet ik kunnen overleggen voor verlenging?

Minimaal vijftien licentiepunten, die ik maximaal drie jaar geleden en binnen de geldigheidstermijn van mijn oude licentie behaald moet hebben. Jouw nieuwe trainerslicentie is vervolgens drie jaar geldig.

Mijn trainerslicentie is vijf jaar geldig en loopt af na 1 januari 2020. Hoeveel licentiepunten moet ik kunnen overleggen voor verlenging?

Minimaal vijftien licentiepunten, die ik maximaal vijf jaar geleden en binnen de geldigheidstermijn van mijn oude licentie behaald moet hebben. Jouw nieuwe trainerslicentie is vervolgens drie jaar geldig.

Hoeveel studiepunten moet ik halen om mijn trainerslicentie te kunnen verlengen?

Om aflopende licenties te kunnen verlengen dienen minimaal vijftien licentiepunten te worden overlegd. Uitzondering hierop zijn de trainerslicenties die vóór 1 januari 2020 aflopen. Als overgangsfase naar de nieuwe puntenregeling, kunnen deze licenties nog worden verlengd op basis van twaalf licentiepunten.

Ik heb een nieuw/hoger KNVB-diploma behaald die niet ouder is dan drie jaar. Hoe lang is mijn nieuwe trainerslicentie geldig?

Wanneer je jouw nieuwe of hogere KNVB-diploma, met uitzondering van een UEFA C (Youth)-diploma, kunt overleggen, is jouw nieuwe licentie drie jaar geldig.

Meer informatie kunt u ook verkrijgen via KNVB Contact:
Telefoon: 088 – 0275050 en Email: contact@knvb.nl